Markiser

Markiser är något som kan ge dig ett bra skydd mot till exempel solen om det är heta sommardagar. Idag finns det flera olika typer av markiser, beroende på vad du vill använda dem till. Det finns fönstermarkiser, som sätts ovanför husets fönster. Dessa hjälper till att ge skugga in i rummen. Många gånger har man en markis till varje fönster där solen skiner allra mest. Här hos oss kan du hitta rätt typ av markiser för dina fönster. Det finns bland annat fallarmsmarkis och vertikalmarkis.

För uteplatsen eller terassen är det ofta en större variant av markis du behöver. Dessa heter ofta även just terassmarkis. Vi kan erbjuda ett stort utbud även av dessa markiser. Med en terassmarkis är det behagligare att sitta ute, även om solen är het. Du riskerar inte att bränna dig eller få värmeslag med dessa typer av markiser, då de ger dig en bra skugga.

Vi kan även erbjuda takmarkiser som används i uterum, med glastak, för att skugga uterummet så att det inte blir lika hett.

Vilka markiser passar dig?

Hos oss kan du hitta markiser för de flesta användningsområden. Men vad för markis är det då just du behöver? Det finns idag grymt många varianter av markiser, som sedan även de kommer i olika färger, former och storlekar. Du har terassmarkis, fönstermarkis, vertikalmarkis, balkongmarkis, sidomarkis bara för att nämna några. Dessa kan vara smala, breda, höga och så vidare.

Terassmarkiser hörs på namnet vad du ska ha dem till. Dessa markiser passar på terassen eller på uteplatsen för att ge extra skugga, men även skydda för regn så väl som att du får en mysigare uteplats att vara på. Med terassmarkis är det enklare att möblera, för de kommer att skyddas under markisen. Hos oss hittar du en mängd olika markiser för terassen. De finns i flera olika färger och utföranden samt att du kan få dem med eller utan motor.

Fönstermarkiser är för dina fönster. Ofta kan du få skräddarsydda markiser, så att de passar dina fönster perfekt. Det kan vara skönt att få extra skugga i huset, särskilt om du har många fönster som vetter mot solsidan. Det kan bli hett och svettigt utan rätt sorts markiser. Dessa finns också med eller utan motor.

Vertikalmarkiser är för dig som har en fastighet där det inte passar med utstående markiser. De rullas ner framför fönstret. Dessa kan vara mörka, eller ljusa, beroende på om du vill kunna se ut eller inte.

Andra möjliga markiser vi erbjuder är balkongmarkiser, sidomarkiser och korgmarkiser.

Tillval till dina markiser

När du bestämt dig för vilka markiser du ska ha, så är det även bra att kika efter tillbehör till dessa. Bland annat finns det kassetter att montera över, så att alla dina markiser skyddas mot smuts och så vidare. Ett annat tillbehör som kan vara värt att investera i är en kontrolldosa, det finns de som styrs via din smartphone så väl som egna enheter. Andra tillval du kan göra är om du vill att det ska gå och bygga samman dina markiser eller inte.

Fördelar att använda en markis

Det finns en mängd fördelar med att använda dig av markiser. Dels ger de skugga eller skydd mot regn, men de ger dig även ett bättre inomhusklimat, och lägre energikostnader. Du får det avskärmat mot nyfikna blickar utan att bli av med att själv kunna se ut på ett bra sätt. En markis ger även ditt hus och din fasad ett lyft. Du kan färganpassa dina markiser så att de passar bra in med det hus du

bor i. Med markiser så kan även ditt hus värde ökas. Rätt använt markiser spara energi, pengar samt att det ger dig en snygg design och komfort.

 Sköt om dina markiser

Även om alla markiser kommer i ett material som tål väder och vind, så är det ändå bra att sköta om dem. Utöver att investera i skydd för dem så är det även bra att rengöra dem samt att tänka på ett par andra saker. Väder och vind sliter på din markis, så se till att alltid veva in den om det börjar blåsa kraftigt. Vill du att markisen ska fungera som ett regnskydd, så är det bra om du sett till att spänna den ordentligt, samt att den har ett fall så att vatten rinner av lätt och att det inte bildas pölar. Om snö väntas, så är det bra att rulla in din markis, då snö kan bli tungt och få vikarmarna att ge efter.

Om det har uppstått skador på din markis, se till så att en fackman reparerar den åt dig. Det är annars risk att du monterar och lösgör fjädrar och annat på fel sätt. Saker du kan göra själv är dock att smörja in rörliga delar.

Att rengöra markiserna är även det något du kan göra på egen hand. Många gånger är både bärprofiler och vikarmar tillverkade i aluminium, dessa görs enklast rent med en trasa, ljummet vatten och vanligt diskmedel. Markisduken är ofta tillverkad av akrylfiberduk. Dessa tål en hel del och bleks inte så lätt. Du kan skölja av din markis med ljummet vatten och sedan använda en mjuk borste och skura bort smuts och annat med lite handdiskmedel. Sedan spolar du av med ljummet vatten igen. Låt alltid markisen torka helt, innan du rullar in den igen, särskilt om du tvättar den på hösten.

Köp dina markiser hos oss

Vi har en lång erfarenhet samt många nöjda kunder. Hos oss hittar du dessutom ett stort, välsorterat sortiment av olika typer av markiser. Vi är ett tryggt val när det kommer till att köpa markiser. Hos oss kan du få hjälp med alla typer av markiser, mått, färger och vi kan även tipsa om vilka lösningar som passar dig och ditt hus allra bäst.

Hör av dig till oss när du vill köpa. Vi hjälper dig från allt vid val av markis till köp och installation av dina markiser. Kontakta oss gärna redan idag!